Ontdek Ons Milieuvriendelijke Biosbased Gevelisolatiesysteem

Bij Thermus streven we naar duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, en ons ecologische biobased gevelsysteem is een uitstekend voorbeeld van deze inzet. Als alternatief voor traditionele EPS-isolatie maken we gebruik van hoogwaardige houtvezelplaten van Steico, een gerenommeerde Duitse fabrikant van ecologische biobased isolatiematerialen.

Inhoudstafel

Wat is een Ecologische Biobased Isolatiesysteem?

Ons ecologische biobased gevelisolatiesysteem bij Thermus is een geavanceerde milieuvriendelijke isolatiemethode die gebruikmaakt van houtvezelplaten in plaats van traditionele EPS-isolatie en een biobased cerpi. Dit systeem is ontworpen met het oog op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, en biedt een effectieve isolatieoplossing voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

STEICO – Marktleider bij Isolatiematerialen uit Houtvezel

Logo Fr

STEICO is een toonaangevende fabrikant van isolatiematerialen uit houtvezel en staat bekend om zijn hoogwaardige en milieuvriendelijke producten. Met vestigingen in verschillende Europese landen en een focus op duurzaamheid, is STEICO de ideale partner voor ons ecologische biobased gevelsysteem.

 

WILLCO PRODUCTS, Belgische leverancier van hoogwaardige isolatiesystemen en sierpleisters!

Logo (2)

Willco Products is een gevestigde naam in de wereld van isolatiesystemen en sierpleisters, met meer dan vijftig jaar ervaring en drie generaties vakkennis. Als pionier in de sector heeft Willco Products zijn reputatie opgebouwd door voortdurend te streven naar kwaliteit en innovatie.

Met een focus op eigen ontwikkeling en productie van systemen voor sierpleisters en gevelisolatie, onderscheidt Willco Products zich door zijn hoogwaardige producten en uitstekende service. Het bedrijf streeft niet naar omvang, maar naar perfectie, en dat blijkt uit hun toewijding aan kwaliteit en voortdurende innovatie.

 

De afdeling Research & Development van Willco Products zet zich dagelijks in om de eigenschappen van hun bestaande sierpleisterproducten te optimaliseren en tegelijkertijd nieuwe, innovatieve systemen te ontwikkelen. Met meer dan vijftig jaar ervaring en knowhow vormen de producten van Willco Products een betrouwbare keuze voor aannemers in Vlaanderen, Wallonië en Luxemburg.

Als lid van xthermo.be en EAE speelt Willco Products een actieve rol in de Belgische en Europese federaties voor gevelisolatiesystemen. Door deel te nemen aan deze organisaties draagt Willco Products bij aan de promotie van kwaliteitsvolle toepassingen van gevelisolatie en sierpleisters, en ondersteunt het de ontwikkeling van efficiënte gevelisolatiesystemen op nationaal en Europees niveau.

WILLCO PRODUCTS en STEICO hebben een nauwe samenwerking voor de Ecologische Biobased Gevelisolatie systeem met de STEICO Protect Dry L houtvezelisolatieplaat.  

STEICO Protect dry L Houtvezel Isolatieplaat

Wij gebruiken de Steico Protect dry L. Deze isolatieplaat is het hart van ons ecologische biobased gevelisolatiesysteem. Met een warmtegeleidingscoëfficiënt van slechts 0,037 W/m.K biedt deze isolatieplaat uitstekende thermische prestaties. Bovendien zorgt de lagere dynamische stijfheid voor een betere akoestische isolatie, wat resulteert in een comfortabele en geluidsarme woonomgeving.

 

Verschil tussen Houtvezel Isolatie en Traditionele EPS-isolatie

In vergelijking met traditionele EPS-isolatie biedt houtvezelisolatie verschillende voordelen, waaronder een hogere milieuvriendelijkheid, betere akoestische isolatie en een aangenamere leefomgeving. Door te kiezen voor houtvezelisolatie dragen wij bij aan een duurzamere toekomst voor onze klanten en het milieu.

Hoe Gaan We Tewerk?

Ons installatieproces voor het ecologische biobased gevelsysteem omvat verschillende stappen, waaronder voorbereiding van de de ondergrond, plaatsing van de houtvezelplaten die zowel geplugd als verlijmd worden, aanbrengen van wapeningslagen en primer van WILLCO, en ten slotte de afwerking met de milieuvriendelijke biobased crepi van WILLCO, namelijk de WILLCO Pure KR sierpleister. Onze ervaren vakmensen zorgen voor een nauwkeurige en hoogwaardige installatie, met oog voor detail en kwaliteit.

WILLCO Pure KR Crepi - milieuvriendelijke biobased crepi

WILLCO Pure KR crepi is een unieke ecologsche biobased sierpleister die bekend staat om zijn biobased samenstelling en uitstekende esthetische eigenschappen. Als afwerking voor ons ecologische biobased gevelisolatiesysteem zorgt WILLCO Pure KR voor een duurzame milieuvriendelijke en mooie uitstraling van de gevel, met een focus op kwaliteit en duurzaamheid.

Kostprijs van een Ecologische Biobased Gevelisolatie

Hoewel de initiële investering in ons ecologische biobased gevelsysteem iets hoger kan zijn dan traditionele isolatiemethoden, biedt het op lange termijn aanzienlijke voordelen, waaronder energiebesparing, verbeterd comfort, betere akoestische isolatie en een lagere milieu-impact. Bovendien zijn er in Wallonië gunstige premies beschikbaar voor biogebaseerde thermische isolatie van gevels, waardoor de kosten nog meer worden gecompenseerd.

Kostprijs van een Ecologische Biobased Gevelisolatie

Ontdek eenvoudig de kostprijs van jouw ecologische biobased gevelrenovatie met houtvezelisolatie via onze online simulator. Deze tool biedt een vrijblijvende prijsindicatie op basis van jouw specifieke wensen. 

Zeer Gunstige Premies in Wallonië

In Wallonië hebben huiseigenaren recht op aantrekkelijke premies voor biogebaseerde thermische isolatie van gevels, waardoor de investering in ons ecologische gevelsysteem nog aantrekkelijker wordt. Deze premies dragen bij aan de financiële haalbaarheid van duurzame bouwprojecten en stimuleren de overgang naar milieuvriendelijkere isolatiemethoden.

In Wallonië heb je recht op een zeer gunstige premie tussen 30 €/m² en 180 €/m² voor biogebaseerde thermische isolatie van muren.

Waarom is Thermus de Ideale Partner voor Ecologische Biobased Gevelisolatie?

Als ervaren en betrouwbare partner op het gebied van duurzame gevelisolatie is Thermus de ideale keuze voor ecologische biobased gevelisolatie. Onze expertise, toewijding aan kwaliteit en focus op klanttevredenheid maken ons de voorkeurspartner voor huiseigenaren die streven naar een milieuvriendelijke en energiezuinige woning. Met ons ecologische biobased gevelisolatiesysteem helpen we niet alleen de planeet, maar zorgen we ook voor een comfortabele, geluidsarme en energiezuinige woonomgeving voor jou en je naasten.

Zo gaan we te werk

Bij Thermus staan efficiëntie en transparantie voorop. Tijdens het verkennende gesprek en de gevelopmeting leren we niet alleen jouw wensen kennen, maar stellen we ook ter plaatse een gedetailleerde en transparante (gratis) prijsofferte op. Geen lange wachttijden; je krijgt direct duidelijkheid. Ontdek hieronder ons proces en waarom Thermus de zorgeloze gevelrenovatie-ervaring biedt die je zoekt!

 • Thermus start het gevelrenovatieproces met een grondig verkennend gesprek en opmeting.
 • Je ontvangt een zeer gedetailleerde en transparante offerte, direct ter plaatse opgemaakt tijdens het verkennend gesprek, zodat je direct op de hoogte bent van de
  projectkosten.
 • Na de toelichting ontvang je de offerte met alle nodige documentatie via email.
 • Via een link kun je de offerte online raadpleging en aanvaarden.
 •  
 • Na onmiddellijke aanvaarding wordt het volledige proces in gang gezet.
 • Planning, materiaalbestelling en werfvoorbereiding worden geïnitieerd door ervaren werfleiders.
 •  
 • Onze adviseur volgt jou gedurende het hele proces op.
 • Indien gewenst, bieden we ondersteuning bij de aanvraag van premies.
 • Na oplevering blijven we jouw tevredenheid opvolgen.
 • De gratis nazorgservice van WILLCO Products voorziet je van tips & tricks voor het blijvend genieten van jouw vernieuwde gevel.

OVERTUIGD

Neem vandaag nog contact met ons op voor hoogwaardige gevelisolatie die niet alleen aan alle Europese normen voldoet, maar ook jouw comfort op de lange termijn verhoogt.