Crepi: Duurzame Gevelrenovatie

In dit uitgebreide artikel ontdek je wat crepi precies is, de verschillende soorten, hoe het wordt geproduceerd, geschikte toepassingen, de voordelen ...

"Crepi, ook bekend als gevelpleister, biedt een ideale oplossing voor een duurzame en esthetische gevelrenovatie. In dit uitgebreide artikel ontdek je wat crepi precies is, de verschillende soorten, hoe het wordt geproduceerd, geschikte toepassingen, de voordelen, aandachtspunten, en waarom Thermus de perfecte partner is voor jouw crepi-gevelrenovatie in Vlaanderen, Brussel, Wallonië en België."

Inhoudstafel

Wat is Crepi

Crepi, ook wel gevelpleister genoemd, fungeert als een beschermende en decoratieve afwerkingslaag voor buitenmuren. Het mengsel van bindmiddelen en toeslagstoffen zorgt niet alleen voor duurzaamheid maar geeft ook een esthetisch verantwoorde uitstraling aan je gevel.

Soorten Crepi

Voordat we dieper ingaan op de soorten crepi, is het belangrijk te weten dat er diverse sierpleisters bestaan. In dit hoofdstuk zullen we ons concentreren op de twee meest gebruikte en bekende soorten die veelvuldig worden toegepast in gevelrenovaties.

 1. Sierpleister op Basis van Silicoonhars:
  • Met een moderne uitstraling biedt deze crepisoort waterafstotendheid, elasticiteit en scheuroverbruggende eigenschappen. Uitermate geschikt voor eigentijdse architectuur.
 2. Sierpleister op Basis van Mineralen:
  • Deze crepisoort biedt een natuurlijke uitstraling, ademend vermogen en een traditionele look die past bij diverse bouwstijlen.

Verschil tussen sierpleister op basis van silicoonhars en mineralen

In dit hoofdstuk werpen we een gedetailleerde blik op de twee meest gebruikte sierpleisters, namelijk die op basis van silicoonhars en mineralen. Deze twee varianten staan bekend om hun specifieke eigenschappen en toepassingsmogelijkheden.

 1. Sierpleister op Basis van Silicoonhars:
  • modern
  • elastisch waterafstotend en duurzaam
  • geschikt voor eigentijdse architectuur
 2. Sierpleister op Basis van Mineralen:
  • natuurlijke uitstraling
  • ademend, en traditioneel
  • passend bij diverse bouwstijlen

Hoe wordt crepi gemaakt

Crepi ontstaat door het zorgvuldig mixen van cement, zand en andere componenten. Het wordt vervolgens aangebracht op de gevel en gladgestreken voor een duurzame afwerking.

In welke situaties is crepi een goede oplossing

Crepi is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie, waar het niet alleen beschermt tegen weersinvloeden maar ook esthetische verbeteringen biedt.

Crepi met EPS gevelisolatie

Crepi met EPS gevelisolatie is een slimme en duurzame keuze om het comfort in je woning te verbeteren. Geëxpandeerd polystyreen (EPS) fungeert als lichtgewicht isolatiemateriaal met uitstekende thermische eigenschappen. Door dit te combineren met crepi als afwerking, creëer je een geïsoleerde buitenschil voor je huis. EPS staat bekend om zijn uitstekende isolatie, wat leidt tot energiebesparing en een comfortabel binnenklimaat. Naast zijn lichte gewicht biedt EPS duurzaamheid en bescherming tegen vocht en schimmels. Crepi voegt niet alleen een esthetisch element toe maar zorgt ook voor een naadloze bescherming van de isolatie. De plaatsing is snel en efficiënt, met een grondige controle voor correcte afwerking. Crepi met EPS gevelisolatie is een stijlvolle en toekomstgerichte upgrade voor woningen, waarbij comfort en energie-efficiëntie hand in hand gaan.

Kostprijs van gevelrenovatie met crepi

Crepi zonder isolatie

De investering voor hoogwaardige crepi zonder isolatie varieert tussen 100€ en 120€ per vierkante meter. Deze prijs is afhankelijk van het gekozen crepitype, de aanwezigheid van een gevelplint, raamtabletten en de optionele toevoeging van een extra beschermingslaag.

Crepi met isolatie

Voor hoogwaardige crepi met EPS isolatie liggen de prijzen tussen 155€ en 220€ per vierkante meter. Deze kostprijs wordt beïnvloed door het gekozen crepitype, de isolatiedikte, aanwezigheid van een gevelplint, raamtabletten en de eventuele toepassing van een extra beschermingslaag.

Gebruik Onze Online Simulator voor een Prijsindicatie

Ontdek eenvoudig de kostprijs van jouw crepi-gevelrenovatie via onze online simulator. Deze tool biedt een vrijblijvende prijsindicatie op basis van jouw specifieke wensen. 

Crepi extra beschermen tegen vuil

Wil je jouw crepi extra beschermen? Overweeg dan een extra vuilafstotende beschermingslaag, waardoor regenwater samen met vuil van de gevel af parelt, waardoor de gevel langer droog en schoon blijft, vooral bij blootstelling aan zware weersomstandigheden. Bij Thermus maken we gebruik van de WILLCO Silicoonharsverf Clean met deze speciale eigenschappen. Voor meer details en informatie over deze verf verwijzen we naar ons artikel [link].

Het aanbrengen van deze extra vuilafstotende laag tijdens de initiële crepi-toepassing verlengt niet alleen de frisheid van de gevel, maar biedt ook kostenvoordelen. Het is efficiënter en voordeliger om deze beschermingslaag direct toe te voegen, omdat latere toepassing extra kosten met zich meebrengt, zoals het opnieuw plaatsen van steigers en het afplakken van ramen en deuren. Maak een slimme investering in een gevel die niet alleen straalt, maar ook langdurig beschermd is tegen vuil en weersinvloeden.

Waarom is Thermus de geschikte partner voor uw gevelrenovatie met crepi

Thermus begrijpt het belang van hoogwaardige gevelisolatie en is dé expert op dit gebied. We maken gebruik van het gerenommeerde Belgische merk WILLCO, dat staat voor betrouwbare en duurzame gevelisolatiesystemen die voldoen aan alle Europese normen.

Hoe gaan we te werk

Bij Thermus geloven we in efficiëntie en transparantie vanaf het allereerste gesprek. Tijdens ons verkennend gesprek en de opmeting van je gevels maken we niet alleen kennis met jouw wensen, maar stellen we ook ter plaatse een gedetailleerde en transparante vijbkivende (gratis) prijsofferte op. Geen wekenlange wachttijden voor duidelijkheid; je weet
meteen wat je kunt verwachten. Ontdek hieronder hoe ons proces verloopt, en waarom Thermus jou de zorgeloze gevelrenovatie-ervaring biedt waar je naar op zoek bent!

 • Thermus start het gevelrenovatieproces met een grondig verkennend gesprek en opmeting.
 • Je ontvangt een zeer gedetailleerde en transparante offerte, direct ter plaatse opgemaakt tijdens het verkennend gesprek, zodat je direct op de hoogte bent van de
  projectkosten.
 • Na de toelichting ontvang je de offerte met alle nodige documentatie via email.
 • Via een link kun je de offerte online raadpleging en aanvaarden.
 •  
 • Na onmiddellijke aanvaarding wordt het volledige proces in gang gezet.
 • Planning, materiaalbestelling en werfvoorbereiding worden geïnitieerd door ervaren werfleiders.
 •  
 • Onze adviseur volgt jou gedurende het hele proces op.
 • Indien gewenst, bieden we ondersteuning bij de aanvraag van premies.
 • Na oplevering blijven we jouw tevredenheid opvolgen.
 • De gratis nazorgservice van WILLCO Products voorziet je van tips & tricks voor het blijvend genieten van jouw vernieuwde gevel.

OVERTUIGD

Neem vandaag nog contact met ons op voor hoogwaardige gevelisolatie die niet alleen aan alle Europese normen voldoet, maar ook jouw comfort op de lange termijn verhoogt.