Gevelrenovatie met steenstrips

Steenstrips vormen niet alleen een esthetisch aantrekkelijke, maar ook een duurzame oplossing voor gevelrenovatie. Door de combinatie van natuurlijke schoonheid en moderne isolatietechnologie bieden steenstrips een innovatieve benadering van het vernieuwen van gevels. Deze dunne plakken natuursteen fungeren niet alleen als een beschermende laag tegen de elementen, maar dragen ook bij aan de energie-efficiëntie van een woning. Met steenstrips kan de uitstraling van traditioneel metselwerk behouden blijven, terwijl de isolatiewaarde van de gevel significant wordt verhoogd. Het gebruik van steenstrips voor gevelrenovatie is een investering in zowel de visuele aantrekkingskracht als de duurzaamheid van je huis op de lange termijn.

Inhoudstafel

Wat Zijn Steenstrips

Steenstrips zijn dunne, lichte plakken natuursteen die worden gebruikt voor de bekleding van gevels. Deze strips behouden de natuurlijke uitstraling van metselwerk, terwijl ze eigentijdse voordelen bieden op het gebied van isolatie. Vervaardigd uit duurzame materialen, variëren steenstrips in kleur, textuur en grootte, waardoor ze aanpasbaar zijn aan de specifieke stijl en smaak van elke huiseigenaar. Dankzij hun veelzijdigheid zijn steenstrips geschikt voor zowel moderne als traditionele architectuur, waardoor een breed scala aan ontwerpmogelijkheden ontstaat.

Soorten (steen)strips

 1. Steenstrips:
  • De steenstrips worden gesneden uit Terca en Desimpel gevelstenen van Wienerberger, beschikbaar in handvorm, vormbak en strengpers. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden, behouden langdurig hun schoonheid, zijn bestand tegen stoten en hebben een aanzienlijke levensduur. Een milieubewuste keuze!
 2. Betonsteenstrippen:
  • De langwerpige, slanke, en zeer elegante gevelsteen van MBI combineert de voordelen van beton met de esthetische aantrekkingskracht van natuursteen. Dankzij de ongebruikelijke afmetingen (lengtes van 30 of 60 cm) is het mogelijk om een uniek horizontaal lijnenspel op de gevel te realiseren.
 3. keramische tegels/steenstrippen:
  • Keramische steenstrips, ook bekend als baksteenstrips, vormen een innovatieve ontwikkeling binnen de baksteenindustrie en vinden steeds meer toepassing als gevelbekleding. Ze bieden zowel oude als nieuwe gebouwen de authentieke uitstraling van metselwerk, zelfs in situaties waar traditioneel metselen niet haalbaar is. Bij ons maken we gebruik van keramische tegels/steenstrips van Heylen Ceramics, gevormd door het afsnijden van een geperste streng klei. Ze zijn verkrijgbaar in diverse vormen en texturen.

Verschil tussen steenstrips, betonstrips en keramische steenstrips

Het onderscheid tussen dunne en traditionele steenstrips omvat niet alleen visuele aspecten, maar ook functionele eigenschappen. Het begrijpen van dit verschil is cruciaal bij het kiezen van de meest geschikte variant voor jouw specifieke renovatiebehoeften.

Toepassing

Het gebruik van steenstrips in gevelrenovatie gaat verder dan louter esthetische verbeteringen. Deze dunne plakken natuursteen fungeren als een beschermende laag tegen weersinvloeden, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan de thermische isolatie van een woning. Het installatieproces van steenstrips vereist vakmanschap en expertise, waarbij het isolatiemateriaal nauwkeurig op de bestaande gevel wordt aangebracht en de steenstrips stevig worden bevestigd met speciale lijm. Dit zorgvuldige proces resulteert in een gevelrenovatie die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook bijdraagt aan de algehele energie-efficiëntie van het huis.

Steenstrips met EPS isolatie

Bij gevelrenovatie, waar extra thermische muurisolatie nodig kan zijn, biedt EPS-isolatie een efficiënte oplossing. Deze geëxtrudeerde hard polystyreenschuimplaten, beschikbaar in diverse diktes, zijn drukvast, hebben een hoge isolatiewaarde en zijn waterbestendig. Bij het combineren van EPS-isolatie met steenstrips ontstaat een stijlvolle en isolerende gevel. De keuze van isolatieplaten en diktes wordt bepaald door een analyse van de totale gevelsamenstelling, waarbij professioneel advies cruciaal is. Deze arbeidsintensieve methode, met speciale lijm en ankers, resulteert in een duurzame en energiezuinige gevel.

Kostprijs van gevelrenovatie met steenstrips

Steenstrips zonder Isolatie:

Steenstrips zonder isolatie hebben een prijsklasse van 180 tot 250€ per vierkante meter. Deze prijs is afhankelijk van de gekozen strip, raamdorpels en de staat van de gevel.

Steenstrips met EPS Isolatie:

Voor strips met EPS isolatie liggen de prijzen tussen 300€ en 380€ per vierkante meter. Deze kostprijs wordt beïnvloed door het gekozen strip, de isolatiedikte en de staat van de de gevel.

Gebruik Onze Online Simulator voor een Prijsindicatie

Ontdek eenvoudig de kostprijs van jouw gevelrenovatie met steenstrips via onze online simulator. Deze tool biedt een vrijblijvende prijsindicatie op basis van jouw specifieke wensen. 

Thermus: de geschikte partner voor uw gevelrenovatie met steenstrips

Thermus begrijpt het belang van hoogwaardige gevelisolatie en is dé expert op dit gebied. We maken gebruik van het gerenommeerde Belgische merk WILLCO, dat staat voor betrouwbare en duurzame gevelisolatiesystemen die voldoen aan alle Europese normen.

Zo gaan we te werk

Bij Thermus staan efficiëntie en transparantie voorop. Tijdens het verkennende gesprek en de gevelopmeting leren we niet alleen jouw wensen kennen, maar stellen we ook ter plaatse een gedetailleerde en transparante (gratis) prijsofferte op. Geen lange wachttijden; je krijgt direct duidelijkheid. Ontdek hieronder ons proces en waarom Thermus de zorgeloze gevelrenovatie-ervaring biedt die je zoekt!

 • Thermus start het gevelrenovatieproces met een grondig verkennend gesprek en opmeting.
 • Je ontvangt een zeer gedetailleerde en transparante offerte, direct ter plaatse opgemaakt tijdens het verkennend gesprek, zodat je direct op de hoogte bent van de
  projectkosten.
 • Na de toelichting ontvang je de offerte met alle nodige documentatie via email.
 • Via een link kun je de offerte online raadpleging en aanvaarden.
 •  
 • Na onmiddellijke aanvaarding wordt het volledige proces in gang gezet.
 • Planning, materiaalbestelling en werfvoorbereiding worden geïnitieerd door ervaren werfleiders.
 •  
 • Onze adviseur volgt jou gedurende het hele proces op.
 • Indien gewenst, bieden we ondersteuning bij de aanvraag van premies.
 • Na oplevering blijven we jouw tevredenheid opvolgen.
 • De gratis nazorgservice van WILLCO Products voorziet je van tips & tricks voor het blijvend genieten van jouw vernieuwde gevel.

OVERTUIGD

Neem vandaag nog contact met ons op voor hoogwaardige gevelisolatie die niet alleen aan alle Europese normen voldoet, maar ook jouw comfort op de lange termijn verhoogt.