Onderhoud en Bescherming van Crepi: Tips voor een Stralende Gevel

Steenstrips vormen niet alleen een esthetisch aantrekkelijke, maar ook een duurzame oplossing voor gevelrenovatie. Door de combinatie van natuurlijke schoonheid en moderne isolatietechnologie bieden steenstrips een innovatieve benadering van het vernieuwen van gevels. Deze dunne plakken natuursteen fungeren niet alleen als een beschermende laag tegen de elementen, maar dragen ook bij aan de energie-efficiëntie van een woning. Met steenstrips kan de uitstraling van traditioneel metselwerk behouden blijven, terwijl de isolatiewaarde van de gevel significant wordt verhoogd. Het gebruik van steenstrips voor gevelrenovatie is een investering in zowel de visuele aantrekkingskracht als de duurzaamheid van je huis op de lange termijn.

Inhoudstafel

Inleiding

Je gevel, als de huid van je huis, verdient de nodige aandacht. Net zoals je jouw huid verzorgt, is het cruciaal om ook je gevel te onderhouden en te beschermen. In dit artikel delen we praktische tips om je crepi-gevel in topconditie te houden.

Kwaliteit van de gevelbekleding en gevelsysteem

Bij Thermus hebben we bewust gekozen om uitsluitend te werken met het Belgische topmerk Willco Products. Deze keuze is gebaseerd op onze toewijding aan kwaliteit en de technologische voordelen die Willco Products biedt voor een duurzaam eindresultaat.

Jaarlijkse Inspectie van de Gevel

Voorkom problemen door jaarlijks een inspectie uit te voeren. Kijk naar mogelijke vervuiling, de vorming van algen of mos en tekenen van beschadiging. Bij problemen direct handelen is de sleutel tot behoud van een prachtige gevel.

Belang van Uitvoering en Timing bij Gevelrenovatie

Uitvoering van Gevelwerken

Gevelwerken dienen altijd plaats te vinden aan het einde van een renovatie. Alle andere werkzaamheden die invloed kunnen hebben op de gevel, zoals vervuiling, stof, trillingen, vervanging van ramen en deuren, en pleisterwerken, moeten eerst worden uitgevoerd.

Uitvoering van Gevelwerken

Gevelwerken dienen te worden gepland op een moment dat andere bouwwerkzaamheden zijn voltooid. Hierdoor wordt de impact op de gevel geminimaliseerd, wat resulteert in een duurzamer eindresultaat.

Willco Care Community: nazorg voor nieuwe gevels

Voor gevels bepleisterd na 1 oktober 2021 biedt Willco een Care-programma. Sluit je aan bij de community en ontvang regelmatig tips om moeiteloos van je gevel te genieten.

Extra bescherming tegen vuil

Wil je jouw crepi extra beschermen? Overweeg dan een extra vuilafstotende beschermingslaag of kies voor crepi die maximale gevelbescherming biedt in alle weersomstandigheden. Hierdoor parelt regenwater samen met vuil van de gevel af, waardoor de gevel langer droog en schoon blijft, vooral bij blootstelling aan zware weersomstandigheden. Bij Thermus maken we gebruik van de WILLCO Silicoonharsverf Clean met deze speciale eigenschappen. 

Het aanbrengen van deze extra vuilafstotende laag tijdens de initiële crepi-toepassing verlengt niet alleen de frisheid van de gevel, maar biedt ook kostenvoordelen. Het is efficiënter en voordeliger om deze beschermingslaag direct toe te voegen, omdat latere toepassing extra kosten met zich meebrengt, zoals het opnieuw plaatsen van steigers en het afplakken van ramen en deuren. Maak een slimme investering in een gevel die niet alleen straalt maar ook langdurig beschermd is tegen vuil en weersinvloeden.

Waarom WILLCO Silicoonharsverf Clean?

Wil je jouw geïsoleerde gevel met een verouderde crepi een vernieuwde uitstraling geven en tegelijkertijd beschermen tegen vuil en algvorming? Dan is de WILLCO Silicoonharsverf Clean de perfecte oplossing. Na een grondige reiniging van de gevel volstaat het om deze vuilafstotende verf aan te brengen. Hiermee bescherm je niet alleen de gevel maar vertraag je aanzienlijk toekomstige vervuiling en algvorming. Ontdek meer over de unieke eigenschappen van de WILLCO Silicoonharsverf Clean.

Crepi met extra bescherming tegen vuil, algen- en mosvorming

Een betere optie is de keuze om de gevel tijdens de gevelrenovatie in één keer te laten bekleden met de WILLCO Premium KR Crepi, die maximale gevelbescherming biedt bij alle weersomstandigheden.  Deze crepi droogt snel, is lichtecht, bestand tegen extremen en bevat unieke eigenschappen zoals een parelend en zelfreinigend effect. Het goede nieuws is dat we bij Thermus standaard deze crepi plaatsen.

Crepi Onderhoud en Bescherming: Tips voor een Stralende Gevel

Gebruik Onze Online Simulator voor een Prijsindicatie

Ontdek eenvoudig de kostprijs van jouw gevelrenovatie met steenstrips via onze online simulator. Deze tool biedt een vrijblijvende prijsindicatie op basis van jouw specifieke wensen. 

Waarom is Thermus de geschikte partner voor uw gevelrenovatie?

Waarom kiezen voor Thermus voor uw gevelrenovatie met crepi? Onze expertise, toewijding aan kwaliteit, en klantgerichte aanpak maken ons de ideale partner. We streven naar duurzame resultaten en bieden oplossingen op maat.

Zo gaan we te werk

Bij Thermus staan efficiëntie en transparantie voorop. Tijdens het verkennende gesprek en de gevelopmeting leren we niet alleen jouw wensen kennen, maar stellen we ook ter plaatse een gedetailleerde en transparante (gratis) prijsofferte op. Geen lange wachttijden; je krijgt direct duidelijkheid. Ontdek hieronder ons proces en waarom Thermus de zorgeloze gevelrenovatie-ervaring biedt die je zoekt!

 • Thermus start het gevelrenovatieproces met een grondig verkennend gesprek en opmeting.
 • Je ontvangt een zeer gedetailleerde en transparante offerte, direct ter plaatse opgemaakt tijdens het verkennend gesprek, zodat je direct op de hoogte bent van de
  projectkosten.
 • Na de toelichting ontvang je de offerte met alle nodige documentatie via email.
 • Via een link kun je de offerte online raadpleging en aanvaarden.
 •  
 • Na onmiddellijke aanvaarding wordt het volledige proces in gang gezet.
 • Planning, materiaalbestelling en werfvoorbereiding worden geïnitieerd door ervaren werfleiders.
 •  
 • Onze adviseur volgt jou gedurende het hele proces op.
 • Indien gewenst, bieden we ondersteuning bij de aanvraag van premies.
 • Na oplevering blijven we jouw tevredenheid opvolgen.
 • De gratis nazorgservice van WILLCO Products voorziet je van tips & tricks voor het blijvend genieten van jouw vernieuwde gevel.

OVERTUIGD

Neem vandaag nog contact met ons op voor hoogwaardige gevelisolatie die niet alleen aan alle Europese normen voldoet, maar ook jouw comfort op de lange termijn verhoogt.